Menu

Fodboldpas på vej

image
30. april 2018 kl. 12:29
Klubben skal sikre korrekte mailadresser og mobilnumre!

Til maj træder EU's nye persondataforordning i kraft. Det får betydning for foreningslivet, herunder også de danske fodboldklubber og for dansk fodbold som helhed.

 

 

///////////

 

Et af de vigtigste forhold er en stramning af konsekvenserne for uretmæssig visning af personlige data, herunder f.eks. navn og fødselsdato. Det er oplysninger, som i dag vises på holdkort, topscorerlister m.v.

 

Stramningen betyder, at dansk fodbold – DBU og klubberne - har oplysningspligt overfor den enkelte spiller i forhold til, hvordan og hvor hans/hendes data anvendes.

 

///////////

 

Fodboldpas indføres

 

For at hjælpe os alle - klubberne og DBU - med at overholde lovgivningen vil alle registrerede fodboldspiller i Danmark få et personligt fodboldpas i digitalt format. Fodboldpasset vil indeholde en række data om spilleren, herunder bl.a. i hvilken klub spillerens spillercertifikat befinder sig, hvilke klub- og holderhverv hun/han evt. har, personoplysninger (dem som klubben ligger inde med).

 

Fodboldpasset vil også indenholde den vigtige oplysning om, hvordan spillerens oplysninger håndteres af DBU og klubberne. For at sikre at alle spillere har set den information vil det gælde at: 

 

ALLE spillere SKAL aktivere deres fodboldpas (dog først fra maj 2018)

 

Spilleren kan i fodboldpasset også angive et separat samtykke omkring visning af billeder. Ved denne fremgangsmåde hjælper vi altså jer klubber et langt stykke hen ad vejen med at overholde persondatareglerne i forhold til visninger af personoplysninger på f.eks. klubbens hjemmeside.

 

///////////

 

 

Fodboldpas, spillercertifikater og holdkort

 

Der arbejdes nu på at få de tekniske og reglementsmæssige detaljer på plads. 

 

Forventeligt vil det gælde, at når spillere aktiverer deres fodboldpas, aktiverer de samtidig deres spillercertifikat. Med effekt fra august 2018 forventes det derfor at gælde, at en spiller ikke er spilleberretiget, hvis han/hun ikke har aktiveret sit fodboldpas. I rækker med holdkort vil spillere i så fald ikke kunne vælges på holdkort. 

 

///////////

 

Sådan kommer I godt i gang

 

For at spilleren kan aktivere sit fodboldpas, skal han/hun naturligvis informeres om, hvordan man gør det. Det vil ske efter følgende tre-trins-model:

 

1. E-mail

2. Notifikation på DBU's Fodboldapp

3. SMS

 

Jo før en spiller aktiverer sit fodboldpas, jo før har I styr på jeres spillere i forhold til at kunne spille kampe.

 

Derfor er det afgørende, at I får indhentet:

- Korrekte Mailadresser

- Korrekte mobilnumre

Og får opdateret disse i KlubOffice!

 

Flere spillere kan godt have samme mailadresse og mobilnummer - f.eks. forældrenes. Det er blot vigtigt, at vi kan komme i kontakt med dem.

 

Vi opfordrer til, at I påbegynder arbejdet allerede nu.

 

Det hele skal registreres i KlubOffice, da det er med baggrund i oplysninger derfra at info om aktivering af spillerpasset sendes til spillerne.

 

Arbejdet med at indhente korrekte kontaktoplysninger kan evt. fordeles ud til de enkelte trænere, holdkontakter eller forældre, men det er vigtigt, at I som klubledelse følger op.

 

I KlubOffice vil I løbende kunne følge med i, hvilke af jeres spillere, der har aktiveret deres fodboldpas.

Se forslag til, hvordan I med udgangspunkt i KlubOffice kan igangsætte indhentning af kontaktoplysninger her

 

///////////

 

Hvor findes fodboldpasset og hvornår gælder det fra?

 

Fodboldpasset vil blive tilgængeligt via Mit DBU (login på DBU’s og lokalunionernes hjemmesider) og på en ny spiller-app. Begge dele er under udvikling, og spilleren kan altså ikke endnu se sit fodboldpas. Nærmere info følger naturligvis.

 

Fodboldpasset indfases fra maj 2018 i en opstartsperiode. 

DBU's IT-systemer kan hjælpe jer

 

Der er en lang række fordele ved at

benytte DBU’s IT-systemer som

KlubOffice, KampKlar, KlubCMS osv. En

af dem er, at det kan hjælpe jer til at sikre

den nødvendige datakvalitet fremadrettet, da spillere/forældre selv indtaster og opdaterer deres data. 

 

Få overblik over IT-mulighederne med et gratis IT-kursus i jeres klub.

 

///////////

 

Spændende nye muligheder

 

Den nye spillerapp, som fodboldpasser bliver en del af, åbner for en række spændende muligheder for breddefodbolden i fremtiden. 

 

I spillerapp'en kan spilleren se sine statistikker såsom spillede kampe og holdets form, ligesom at app'en giver mulighed for at sammenligne egne og holdets præstationer på tværs af niveau, landsdel og alder. 

 

Breddefodbolden er på en digital rejse og mulighederne er mange. 

 

Tøv ikke med at kontakte os, hvis I har spørgsmål. 

 

OBS! I nærmeste fremtid modtager i desuden yderligere info vedr. persondataforordningen, og hvad den betyder for jer som klub. 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

DBU Lolland-Falster
info@dbulolland-falster.dk
DBU Lolland-Falster
| Nr.
Boulevard 4 A | 4800 Nykøbing F
T +45 5482 6768
www.dbulolland-falster.dk

 

DBU Lolland-Falster

 

EN DEL AF NOGET STØRRE